Larkinor 2 Fórum

Téma: -) Admin-modi csetfal (- hozzászólásai. (1-50)

Új hozzászólás | Vissza a témákhoz

Patkány2013-11-08 15:48:44
Bocsánat de tényleg abból a cinizmusból ez jött le nekem még1szer elnézést.
Mr_Wolf2013-11-08 13:40:37
Lackó, fusson végig a format c:/q a gépemen, ha én még egyszer megpróbálok segíteni neked. Eskü nem tudom, hogy hoztad ki abból a hsz-ből azt, amit leírtál, de már tökre nem is érdekel. Lestat valószínűleg csak becsűrte a megfelelő adatokat a szkriptjébe, és nem nézte meg a visszajelzést, ami tök érthető, minek olvasgasson ilyesmiket. Esetleg elrontotta az adatokat, hát megnéztem én is. Aztán cizelláltan megpróbáltam körülírni, hogy nem tudunk segíteni neked és más sem. Részemről ennyi volt, nem több.
Rolex2013-01-31 12:39:35
4 db ról lenne szó, elszámoltam magam.
Rolex2013-01-31 11:59:52
Reyam írta, hogy lesz jutalomosztás.

A feltöltőverseny nyereteseként annyit szeretnék kérmi, amelyet már többen is jeleztünk és azt mondták megoldható, hogy nem kell bányászásó, mert máér van, hanem az elemi térdarabok kellenek jelen esetben az első helyezet 5 elemi térdarabot kapna.
Köszönöm.
:)
Lestat2012-11-05 21:53:26
A hozzászólást félreérthető szóhasználat miatt töröltem, mielőtt más hírek kezdenének terjengeni.
drum2012-11-05 21:41:09
sajnálhatom, hogy nem olvastam régi önmagában a hsz-t?
Mr_Wolf2012-11-05 00:23:17
Cenzor neve: Lestat
Törlés oka: A sajátos módján úgy értette, hogy, hogy gyere nyugodtan, félreültök, és átbeszélitek, mindenfajta elítélet nélkül.
drum2012-11-04 21:47:56
akkor csak a te kedvedért lenézek én is a talira. ott lesz a lehetőség a reagálásra. igazán kíváncsi vagyok, mi jön ki belőle. ez megér egy fél órát az életemből.
Mr_Wolf2012-11-03 22:47:40
Aquir 2012-11-02 12:54:08

Korrekt ez a megfogalmazás, köszönöm szépen a tanácsaidat, meglátásaidat.

Minden, amit erre mondhatnék válaszul, már le van írva a fórumra, tőlem. Utálom ismételni magamat, különösen, hogy úgyis mindig csak az van felhánytorgatva, amiben hibázok. Akit érdekel, mi a véleményem a dolgok objektivitásáról, szubjektivitásáról, a moderátori működés elvéről, az általam képviselt nézetekről, az olvasson vissza. Ha ennél jobban érdekli, keressen meg privátban.

Tök jó látni, hogy csomóan úgy hoznak ítéletet az én munkám felett, többek között te is (aki tekintély alapú érvként hozod fel, hogy exmoderátor vagy), hogy nem fektet egy csöpp energiát sem abba, hogy megismerje mindkét oldalt. Mint moderátor, velem szemben általában csak sértett felek foglalnak állást vitában, akik nagyon szívesen terjesztik gyakorta nárcisztikus nézeteiket arról, mi is történt VALÓJÁBAN.

Ezek mellett szeretnék kérni MÉG embereket, akik elmagyarázzák nekem, mi a különbség az objektivitás meg a szubjektivitás között. Jó nyilván, egyszerű userként ezzel nem kell magadat fárasztani.

Azt is elfogadom, hogy hallgathatom a játék végezetéig, hogy velem elszaladt a ló (ha jól tudom, egy ilyen volt, de vállalom, nem mosakszom, csak ugye az objektivitás...), de nem tudom, pontosan milyen építő jellegű kritika húzódik meg amögött, hogy folyton az orrom alá van dörgölve. De csak tessék.

Végezetül szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, akik szapulnak szemtől szembe, vagy a hátam mögött. Köszönöm nekik, hogy én megkereshetem őket, hogy mi a bajuk velem, köszönöm nekik, hogy én reagálhatok azokra a dolgokra, amiket legtöbbször eléggé kettősnek látszó (ez korrekt politkailag is, ugye?) mércével állapítanak meg, és köszönöm nekik, hogy az ilyen beszélgetések során hangzatos kijelentések közepette beszélnek mellé a semmiről, majd egyoldalúan kilépnek a beszélgetésből.

Mi, moderátorok, nem vagyunk alapvetően senki ellenségei. Hatalom, de sokkal inkább felelősség van rajtunk, amit igyekszünk nem elfelejteni. Én a magam részéről sajnálom, hogy hibáztam, hogy hibázok, azt hittem, emberi mivoltom elég felmentés lesz az egyszeri esetekre, de tévedtem. Sajnálom, komolyan.
SalyT2012-11-03 16:33:20
Letenném én is a kártyát az asztalra. :)


Először is, kedves Lackó!
Csak úgy jelezném, hogy azzal, hogy itt vállalod, hogy telefonon kergeted az adminokat (engem), azzal csak két dolgot érsz el. Egyrészt, hogy mindenki "adminhoz rohanó sírós kis benfentesnek" fog tartani, másrészt pedig az én megjegyzéseimet ásod alá, mert ki tudja, hogy "azt vajon ki adta SalyT szájába". Az idézőjeles részek egy lehetséges jövőképet és nem megtörtént esetet takarnak, még mielőtt félreérti bárki is. Igen, tudom, Wolfnak is volt nem túl szerencsés megjegyzése a témában, de mióta megbeszéltük vele, nem tudok róla, hogy lett-e volna ilyen téren gond.
Nos, innentől kezdve, kész vagyok elég drasztikus lépések meghozatalára az ilyen ügyekben. Az ilyen viselkedés önmagában elég súlyos vétség ahhoz, hogy még a tiszta lap mellett is egyből előkerüljön a piros kártya a bíró zsebéből. Pont.


Lestat 2012-11-03 10:07:50
Az első pontodhoz csak annyit tennék hozzá, hogy ilyenkor nem hozzád, hanem hozzánk kéne rohangálnia az adott illetőnek, és amíg nem ezt teszi, nyugodtan lehet szankcionálni tovább. Előbb-utóbb csak eljut oda, hogy nekünk szóljon, és mi, mint adminok, elbíráljuk, hogy tényleg visszaélés történt-e.Továbbá azt is kijelentem, hogy a moderátorok admini oldalról történő esetleges elmarasztalása, bármennyire is fájdalmas, de nem volt és nem is lesz soha popcorn fogyasztást elősegítő, fórumszínpadra vitt közönségszórakoztató darab.
Mindamellett úgy gondolom, hogy a moderátoraink, noha emberből vannak, így tévedhetnek és hibázhatnak, ahogy mi mindannyian, eddig jó munkát végeztek és végeznek. Persze panaszok mindig lehetnek, jöhetnek, mi, az adminok pedig ezeket kötelesek vagyunk megvizsgálni és ez most sincs másképp.

Bár ebből kikövetkeztethető lesz, hogy a másik irányba mi hangzott el, azért annyit kérnék a játékosoktól, hogy vegyétek észre, hogy egy modi mikor ír játékos és mikor modikarival.


És ha már amúgy is divatot csináltatok belőle:
"Bajnokok, vesztesek mindkettő egyre megy,
Ne figyeld, hogy néznek rád azok az emberek,
Akik nem látnak beléd, nekik annyi is elég,
Hogy mások azt mondják: micsoda egy szemét!
Szerinted szeretni vagy szidni a könnyebb,
Holnap megbánják azok, akik tegnap leköptek,
Mert azt hitték rólad, hogy gyenge vagy ehhez,
Hogy semmit nem érsz, hogy nekik nem kelessz."
Lestat2012-11-03 10:07:50
drum,
Igazad van.
Igazad van.
Igazad van.
Igazad van.

De.
1. Az erélyes fellépésre, és rövidre zárásra mindig az volt a válasz, hogy visszaélünk a radírunkkal, személyi kultuszt csinálunk, és diktátorkodunk, pedig csak egy ha nem is alkalmatlanan, de alkalmatlan fiatalok vagyunk. Kvázi Delfit játszunk.

2. Tudom, hogy erre a részére nem látsz rá, legalábbis másképpen nézed, de leegyszerűsítve, egy ilyen kicsi (fizető) játékosréteggel szemben nem lehet úgy fellépni, hogy ez van és kész, mert a bevétel és a kiadás mindig nincs nemhogy pluszban, de egyensúlyban sem, kvázi egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy fizető játékos is kiessen. Arról nem beszélve, hogy ha az illető játékos előtte telekürtöli a fórumot, és más csatornákat, hogy milyen hatalmas igazságtalanság érte, mások is úgy fogják gondolni, hogy neki van igaza, és ők is elmennek. (Lásd, mikor Hulla bebuggolta a klánküldetést, ami ráadásul még csak nem is a mi hibánk volt.)
drum2012-11-03 00:18:15
alapvetően nem értem, miért hallgatsz sirámokat msn-en. a játék dolgait a helyedben a játékon belül tartanám meg. ha viszont hallgatod, magadra vess. értem én, hogy a játékosok zöme mint msn-partner megtalálható nálad. ettől még nem kötelességed privát csatornán is moderátorként állást foglalni. szvsz...

"Saját hatáskörömben kijelentettem, hogy márpedig ebben és ebben a topikokban ilyen és ilyen hozzászólásokon kívül semmi mást nem kívánok látni, mivel nem vagyok itt 0-24 nincs kedvem a sok szemét között böngészni a lényeges dolgokat. A végeredményét szerintem pont neked nem kell elmesélnem. "

gyakorlatilag minden értelmes topikból kitiltottál. persze, hogy háborogtam érte. most itt van ez a topik. nem is nyomom a gombot, hogy igényelem mellé a support és a modizóna topikokat is. ha van egy topik, ami pontosan arra a célra van, hogy modival/adminnal lehessen vitázni adott döntéssel/viselkedéssel/etc kapcsolatban, az számomra tökéletesen elég. és vélhetőleg másnak sincsenek rossz éjszakái attól, hogy nem 6 topikba írja le a mondandóját.

a többi részére nem kívánok mondatonként szétcincálva reagálni, inkább egybe tömörítem.

1. a névválasztás mindig is ingatag talaj volt. bizonyos nevek régen sem voltak megtűrve, bizonyos nevek elég régóta jelen vannak. ha valaki úgy választ, hogy érzi, súrolja a határt, az nem értem, miért cirkuszol. s ha teszi, miért van hagyva. abban a bannhammerben van még power, lehet osztogatni a csíkokat idézve max hozzá a szabályzatból a szöveget: egyéni elbírálás, külön adminnak levélben, etc. állj a sarkadra, védd meg a döntésed. a játékosnak meglesz és megvan rá a lehetősége, hogy mélben az adminokhoz forduljon. akik vagy elhajtják vagy nem. de inkább vagy igen.

2. mióta tulajváltás volt, a régi szép örök csíkok eltűntek, helyette időszakos, ráadásul rövid időszakos csíkok vannak. miért engeded meg bárkinek, hogy megkérdőjelezze az 1-2 hetes, max hónapos szankciókat? kiállsz magadért, rövidre zárod a vitát és kész.

a szabályzat általam és aqiur-tól idézett mondatai pont abban vannak a TE hasznodra, hogy ilyenkor erélyesen fellépve bármikor rövidre zárhass egy vitát.

a fórumon nem attól lesz rend, hogy tördeled a kis kezed és órákat gondolkozol: vajon meg mered-e tenni. mérlegelj, dönts. a játékosoknak pedig el kell fogadniuk a döntésed.

én a moderátori viselkedési formát szoktam kritizálni, nem pedig a moderátori döntéseket. egy kezemen meg tudom számolni, hány esetben vitattam moderátori döntést az elmúlt pár évben. nem jellemző. ha vitatom, oka van. ahogy annak is oka van, miért állok le most már rendszeresen a moderátori viselkedést kritizálni. kissé megváltozott a hozzáállásotok, más mondatok és más minőségben hagyják el a klaviatúrákat, mint akár csak fél évvel ezelőtt.

itt most borítékolom neked: egy jogosan kapott csíkért nem fogok beléd állni. de bármelyik "takarodj-nál" vagy hasonló finomságnál koptatni fogok a klavin.

késő van már ilyenkor. ha kihagytam valamit, majd reggel pótolom.
Lestat2012-11-02 16:28:19
Akkor kicsit körmondatosabban.

a moderátori szabályzat majdnem minden pontjában benne van, hogy én, és csakis én felelek a saját szituáción belüli döntéshozatal miértjéért és nagyságáért. Nos ez egy nagyon szép elgondolás volt, a modi szent és sérthetetlen, mint a smittpali, lássuk hogyan valósult ez meg:

Saját hatáskörömben kijelentettem, hogy márpedig ebben és ebben a topikokban ilyen és ilyen hozzászólásokon kívül semmi mást nem kívánok látni, mivel nem vagyok itt 0-24 nincs kedvem a sok szemét között böngészni a lényeges dolgokat. A végeredményét szerintem pont neked nem kell elmesélnem.
Saját hatáskörömben névtelenítettem egy karaktert, két napos cirkusz lett belőle, ráadásul már aznap este az ment a cseten, hogy "na fiam, te most névtelenítve leszel, mert a kistesódat is névtelenítették, és ezért én, piti játékos most szólok egy modinak, mert szerintem téged névteleníteni kell." Sajnos éppen ott voltam, és közbeszóltam, hogy nana, majd én eldöntöm, hogy kit és miért névtelenítek, az illető játékos rettentő kulturáltan nekem támadt, mire én a szabály szerint meg is kínáltam pár hetes írásképtelenséggel. Két hetes cirkusz lett belőle.
Saját hatáskörömben némítottam egy általam kötekedőnek ítélt játékost, aki ezen felbátorodva hozott egy másik karaktert, és írogatta, "hogy figyeljétek, figyeljétek, mindjárt gurul a gyógyszer és én is bannolva leszek, várjatok, még egy perc, na még egy perc." Nos, mondá az Úr, legyen sötétség, a másik karakter is ment a levesbe. Ekkor kaptam egy gyönyörűen megfogalmazott privát levelet, hogy egy utolsó senkiházi vagyok, (annyi töke már nem volt, hogy ezt fórumra írja) amit én a személyes üzenetek felfüggesztésével honoráltam, egy nap múlva kaptam egy szerelmeslevelet a főnökeimtől, hogy túlkapást jelentettek, ejnyebejnye. Sajnos megőriztem a levél egy példáját, be is mutattam a főnöknek.
Egyik játékosunk rettentő zokon vett egy szerinte példátlanul embertelen egyhetes némítást, és mindenáron csinálta a fesztivált, holott el lett küldve a megfelelő csatornákhoz. Mikor meguntuk, hogy savanyú a szőlő, újfent némítottuk, eredménye hogy nem alkalmatlan de azért alkalmatlan modik vagyunk.
Egyik játékosunk rettentően zokon vette, hogy nem nyalogatjuk a talpát azért, ha kinyitja a pénztárcáját, és azt mondjuk neki, hogy márpedig ha kell a fölösleges tápod, dolgozz meg érte. Több hete hallgattam privát csatornán a (szerinte) értelmes hangú megbeszélést, ami abból állt, hogy ő írta írta írta, én meg néha odaszúrtam egy okét, ahát vagy egy beszéld meg mássalt. Az utolsó héten már úgy szerepeltem, hogy én szándékosan arra megyek, hogy ŐT, személy szerint ellehetetlenítsem, mert csak azért veszek ki ilyen meg olyan dolgokat a játékból, hogy az Ő játékát tönkretegyem. Amikor betelt a pohár, és jeleztem, hogy rossz ajtón kopogtat jött a cirkusz.
Egyik játékosunk a technika adta előnyeit kihasználva az élre tört, ezt más nem tudta lenyelni, hogy az ő több éves tudatos tervezését valaki merészeli keresztülhúzni. Én kiálltam az előbbi játékos mellett, jött a cirkusz, némítottam, azóta mint II. Orbán Latate néven szerepelek a köztudatban.

Kedves drum. A szabályzat, PONT ATTÓL hogy ennyi szabadságot akar biztosítani, korlátol a leginkább. Azzal, hogy minden döntés a mi vállunkat húzza, azt pár, csak a cirkuszra gyűlő játékos úgy értelmezi, hogy mi vagyunk itt a félig istenek, félig eszűek, és minden általuk elkövetett hibáért mi vagyunk a hibásak.
A kutyás és a feljelentősdis szólás nem rád vonatkozott, akinek szólt a célzás, remélem eljutott a füléig, és mélyen szégyelli magát.

Hogy Wolf kolléga mikor és hogyan bírálja el a dolgokat, az (ahogy az előbb kifejtetted) az ő dolga. Én inkább kerülöm a konfliktust, lévén évekig a legnagyobb cirkusz közepette próbáltam kikapcsolódni, ő nem fél belemenni értelmetlen és győzhetetlen vitákba, mert még hisz abban, hogy (téged idézve) a dolgokat meg lehet beszélni a játékosokkal, pro kontra érvekkel. Én ennél realistább vagyok, és felhívnám a figyelmet arra, hogy még mindig több kritika illet, mint a farkaskomát.

A rendőrös hasonlattal egyetértek, annyit tennék hozzá, hogy ha a rendőr megy az utcán, valaki szó nélkül a pofájába vágja az útburkolati követ, akkor ne legyen már felháborodva, hogy visszalő a gumipuskával.

Ja és ha már ez így divatba jött, akkor én is idéznék egyet:
"Máglyára! El! Igen puha..."
drum2012-11-02 13:14:08
"Amikor remekül elbandáztatok Kai cimborával, az élő fába is belekötöttetek, nem dobtunk ki, pedig baszta a csőrünket. Utána minden határt átléptetek, ami nem volt meghúzva, jó buli volt, tényleg, mivel nem volt benne a moderátori szabályzatban, hogy már pedig ezt nem, ezért nem büntettünk meg titeket."

1. nem volt hozzá jogosultságod. mert
2. még azelőtt volt, hogy te moderátor lettél és mielőtt kijelentetted te is: a múlt a homályba vész. hír iz dö tiszta lap.
3. hogy akkor az adminok milyen döntést hoztak a velünk kapcsolatos dolgokkal ismét csak nem erre a lapra tartozik. továbbá nem is hiszem, hogy jogodban állna felülbírálni admin döntést, pláne nem olyat, ami azelőtti, hogy te moderátor lettél.

"Utána jött ez a dedósoknak megírt moderátori szabályzat, ami kb. 18 helyen köti a kezem, és ha valaki átlépi a meg nem húzott határokat, rászólok, még én vagyok körbepisilve, hogy márpedig én tudjam, hol a helyem, márpedig én itt ne diktátorkodjak, és egyébként is minden szabad, ami nem tilos, és úgy próbáljak csinálni valamit is, hogy rögtön megyek feljelentősdi. Hányok ettől az egésztől,"

4. a dedósoknak szabályzat elég nyitott, gyakorlatilag mindenhol ott van, hogy az egyéni elbírálás lehetősége számodra szinte minden egyes szituációban adott. hogy te élsz-e vele vagy sem, az szerintem nem rám tartozik. mindenesetre nincsenek attól rossz éjszakáim, hogy te nem láttad meg a lehetőséget vagy nem volt vér a pucádban az erélyes fellépésre.
5. nem hiszem, hogy sűrűn mennék feljelentősdi. ezt egy velem való vitában feleslegesen hozod fel érvként. képes vagyok egyéni döntéseket meghozni, képes vagyok a saját csatáimat egyénileg megvívni. nem hiszem, hogy vissza tudnál idézni olyan esetet, mikor berángattam volna valakit a magam pártjára vitázni, legyen az játékos, moderátor vagy admin. hogy esetleg beszállt valaki, az más kérdés. kérve nem lett rá. tőle független vívtam a csatámat. esetleg megkímélt attól, hogy 1-2 mondatot magam körmöljek le. amennyiben a véleménye egyezett az enyémmel.
6. hogy esetleg egy baráti míting keretében megemlítem mint barátnak az általam nem megfelelőnek tartott dolgokat, miután a kérdéses vitakört már lefutottam, megint egészen más dolog. erre volt már példa. jelzem: számomra tét nélkül, hiszen a magam körét addigra már lefutottam, ilyen vagy olyan eredménnyel.
7. ha hánysz, javaslom a a diétát.

"azt meg végképp rosszul tűröm, ha a kutya elfelejti, hogy kinek a kezébe szabad beleharapni"

8. amíg én nem hasonlítgatlak egy éti csigához vagy egy cserebogárhoz, esetleg egyéb állatfajhoz, addig légy oly szives emberszámba vegyél és ne kutyaszámba. van elég szólás/mondás, lehet miből válogatni.
de ha már maradunk ennél, ennek a tartalmából. nem emlékszem, hogy bármivel is tartoznék neked, bármivel a lekötelezetted lennék. innentől nem értem, miért kéne tekintettel lennem arra, hogy rólad van szó és nem másról. mint játékos, jogomban áll nehezményezni dolgokat és véleményemet kultúrált keretek között kifejteni. élek is ezzel a jogommal. ennyi


------------------------------------


"Egyetlen dologra hívnám fel a figyelmedet, illetve kérnélek meg: ne becsüld túl a saját jelentőségedet. Amit leírtál, az egy vélemény, nem pedig tények, ne várd tőlem, hogy akként kezeljem őket. Ráadásul egy olyan ember véleménye, akit nem látunk se játékban se fórumon, csak ha valami balhé van, és akkor is csak fricskázni jön. A hsz súlya az én olvasatomban ennek megfelelő. "

nem becsülöm túl a saját jelentőségemet. ahogy a tiédet sem, sem más játékosét. tudom, hogy vannak egyenlők meg egyenlőbbek, hangosabbak meg halkabbak. ez számomra pillanatnyilag messzemenően irreleváns. pont ugyanannyi jogom van leírni a véleményemet vagy a panaszomat, mint bármely másik játékosnak. ebben elméletileg abszolút nem kellene számítani, hogy ismertebb vagy kevésbé ismert, régi motoros vagy friss játékos vagyok. ha egy kicsit eltekintesz az egyéni véleményedtől velem kapszolatban és a nevem helyére egy általad jobban kedvelt egyén nevét helyezed be, elméletileg a hatásnak ugyanannak kellene lenni. tudod okos is mondhat hülyét, hülye is okosat. ha nem tudsz attól elszakadni, hogy én vagyok a drum és amúgy baromira nem kedvellek, ahogy vélhetően te sem engem, akkor felesleges vitába bonyolódnunk egymással. nem tudsz mit felhozni érvként, az enyémeket meg sem próbálod értelmezni, mert az én klaviatúrámból pattant ki.
remek példa erre, mennyire nem akartad felvállalni egyéb karaktereid. sokat érveltünk neked, mire végre megtört a burok és hajlandó voltál felvállalni dzsekknullahuszonöt karakteredet és a hozzá köthető múltadat. nem emlékszem, kérlek emlékeztess: milyen sűrűn is van felhozva ellened egy vitában vagy veszekedésben, hogy mit csináltál x idővel ezelőtt? semennyire, legalábbis részemről nem. számomra a viták alkalmával irreleváns, hogy elítélem-e a régebbi viselkedésed vagy sem. ezt vehetjük évekre visszamenőleg, de akár csak 1 hónapos távban is.
nem szoktam hónapokkal ezelőtti, egyébként lezárt dolgokat felhozni. ez egy vitában nem lehet érv, akkor meg minek?

hogy mi a véleményem vagy mi nem, az azzal sem függ össze, hogy mennyire vagyok aktív játékos. egyébként a fórumot szoktam nézegetni. és az itt fellelhető semmihez hozzáteszem a magam semmilyét. tehát mondhatni aktív fórumozó vagyok :P

nem gondolom, hogy annnyira negatívan kellene elbírálni a hsz-eimet. nem mondhatod, hogy arra törekszem, hogy hosszú körmondatokban elmagyarázzam neked, mennyire egy "szar szemét szar alak vagy :P" (idézet ne fütyülj"). próbálok olyan érveket felhozni, melyek esetleg más megvilágításban látatják meg veled az adott szituációt. köpköpni akkor járnék ide, ha letudnám annyival, hogy "köszönjük emese, ez ismét egy magasröptű eszme volt" ahelyett, hogy a szerintem megfelelőbb/helyén valóbb viselkedési formára/döntésre/illeszd ide ami olyan, próbálnálak inkább ösztökélni, amúgy konstruktívan.
mint mondottam már párszor, szeretem ezt a játékot. egyelőre nem vettem be azt a leszzarom tablettát, amit oly sokan már bevettek előttem. ha te úgy gondolod, szimplán kötekedni járok ide, hát egészségedre.
Aquir2012-11-02 12:54:08
Igazából az a legnagyobb probléma, hogy nem lehet látni, hogy különbséget tudtok tenni szubjektivitás és objektivitás között.
Lestatnál én még személy szerint látom a hajlandóságot rá, így ez leginkább Wolfra jellemző. Ennek tükrében inkább neki is szól ez a hozzászólás.
Nem szeretném bemásolni ide a közelmúltban történt, meglehetősen bicskanyitogató stílusban írt hozzászólásokat, amiket megengedtél/megengedsz magadnak. Nem fröcskölődni szeretnék (magánemberként is van véleményem, de ezt majd egyszer máskor, másmilyen minőségben lehet, hogy megosztom veled), csak felhívni a figyelmet olyan dolgokra, amik megszívlelendők. Voltam már hivatalos, szerződött moderátor egy jó darabig, így ismerem ennek a munkának a savát-borsát. Gondolom fontos neked a munkád, így a munkád minősége is, elméletileg ezért vállaltad ezt a felelősséggel teljes posztot. Ennek tekintetében írok, és szeretném, ha így fogadnád őket; javaslatként.
Az, hogy te mit írsz és kinek magánemberként az egy szubjektív dolog. A te döntésed, a te felelősséged. Hogy mint moderátori minőségben mit írsz, kinek és hogyan az már egy egészen más kérdés. Objektív. Mint egy kívülálló személy, aki betartja és betartatja a szabályokat. Ergo, NEM áll vitán felül. Egy rendfenntartó erőt képviselsz, de ugyanúgy ellenőrizhető vagy te magad is; egyrészt a feletteseid, az üzemelhetők által, másrészt a fogyasztók, a célközönség, így a játékosok által is. (Természetesen közel sem olyan minőségben, de úgy hiszem, ez egyértelmű.)
Szemléltető példával élve: egy rendőr bármikor bárkit igazoltathat, büntetésben részesíthet, elveheti a jogosítványt, letartóztathat stb. Az illető köteles elfogadni az aktuális helyzetet. Amennyiben mégsem, élhet panasszal, és hogyha úgy ítélik meg, hogy jogos, rendőri túlkapás lesz az eredménye. Amennyiben ez nem így van, megy minden annak rendje és módja szerint. Az elkövető csendben marad és lenyeli a békát. De a rendőrnek akkor is el kell végeznie a feladatát. És hogy ne legyen belőle túlkapás, a sértéseket el kell engedni a fül mellett, az elkövető panaszát pedig érvekkel és nem hisztivel támassza alá, különben csitt van. Kész ennyi, pont. Ez alól senki nem kivétel, még maguk az adminok sem. Egy admint is ugyanúgy kötelesség moderálni, hogyha nem megfelelő a stílus, ahogy a gyorsan hajtó, bedrogozott közszereplőt is ugyanúgy lekapcsolják, mint bármelyik másik embert. A szabály az szabály és mindenkire vonatkozik.

Lestat, most hozzád fordulnék egy abszolút őszinte baráti kérdéssel.

Néhány passzus a szabályzatból;
"Súlyos esetekben, amiket a Moderátorok/Üzemeltetők egyénileg bírálnak el..."
"...Minden ilyen esetben egyéni elbírálás történik."
"...Minden ilyen esetet egyénileg vizsgálunk át..."
"...Provokálás annak minősül, amit egy Moderátor vagy egy Üzemeltető annak ítél."
"...Idegesítésnek, veszekedés szításának, fórumtémák rombolásának az minősül, amit a Moderátorok vagy Üzemeltetők annak ítélnek."

És végül egy személyes kedvencem:

"Tilos a moderátori döntés megkérdőjelezése. Ha úgy érzed, büntetésed jogtalanul figyelmeztettek, először lépj kapcsolatba a Moderátorral, akitől a figyelmeztetést kaptad. Ha nem vagy elégedett, lépj kapcsolatba a felettesével (Üzemeltetők) EMAILBEN, a körülményeket leírva. "

Mindezek tükrében nem értem; hol és milyen módon van megkötve, korlátok közé szorítva, vagy gátolva a moderátor. Gyakorlatilag rátok van bízva, hogyan formáljátok a határokat. Megbeszélni lehet a moderátorral, ha valami jogtalannak érződik, pro kontra érvekkel. De ha ez nem tud megvalósulni, akkor jön a fellebbezés. Én a magam részéről nem látok ebben semmi kivetnivalót.

Wolf, tetszett az idézet, személyes kedvenceimből való. Hasonlót osztanék meg magam is.
"Jegyezd vele az égre. Örök tanúságúl:
Habár fölűl a gálya,
S alúl a víznek árja,
Azért a víz az úr!"

Petőfi
1848 március
Mr_Wolf2012-11-02 11:20:34
drum 2012-11-02 09:30:09


Tök jókat szoktál írni, drum, én mindig mosolygok rajta. Komolyan, irodalmi értéke van minden hsz-ednek.

Egyetlen dologra hívnám fel a figyelmedet, illetve kérnélek meg: ne becsüld túl a saját jelentőségedet. Amit leírtál, az egy vélemény, nem pedig tények, ne várd tőlem, hogy akként kezeljem őket. Ráadásul egy olyan ember véleménye, akit nem látunk se játékban se fórumon, csak ha valami balhé van, és akkor is csak fricskázni jön. A hsz súlya az én olvasatomban ennek megfelelő.

U.i.: Az nem személyválogatás, hogy emlékszem az elmúlt 1 év eseményeire. Az a priusz. Nincs hetente tabula rasa.


"Vérszagra gyűl az éji vad: Te tetted ezt, király!" /Arany/
Lestat2012-11-02 09:45:36
drum 2012-11-02 09:30:09
Kedves drum.

Röviden, és tömören reagálok, ha már nem értél meg rá:

Amikor remekül elbandáztatok Kai cimborával, az élő fába is belekötöttetek, nem dobtunk ki, pedig baszta a csőrünket. Utána minden határt átléptetek, ami nem volt meghúzva, jó buli volt, tényleg, mivel nem volt benne a moderátori szabályzatban, hogy már pedig ezt nem, ezért nem büntettünk meg titeket.

Utána jött ez a dedósoknak megírt moderátori szabályzat, ami kb. 18 helyen köti a kezem, és ha valaki átlépi a meg nem húzott határokat, rászólok, még én vagyok körbepisilve, hogy márpedig én tudjam, hol a helyem, márpedig én itt ne diktátorkodjak, és egyébként is minden szabad, ami nem tilos, és úgy próbáljak csinálni valamit is, hogy rögtön megyek feljelentősdi. Hányok ettől az egésztől, azt meg végképp rosszul tűröm, ha a kutya elfelejti, hogy kinek a kezébe szabad beleharapni.

Köszi, puszi.

- Lestat -
drum2012-11-02 09:30:09
"08:17:34 slamo: Elegem van már Lackó hatalmas igazságérzetéből, hatalmas igazságsztási hajlamából, és úgy egyébként is. Ha még egyszer admini közbenjárással fenyegetőzik, szó nélkül fogom lelőni a karaktereit. Két hete csak a cirkuszt hallgatom, a tetves antigrav csizmája miatt, amire egyébként semmi szüksége nincs, most telt be a pohár. "

erre azért hadd reagáljak már én is, ha már bekerült ebbe a topikba, meg különben is.

cca 1 éve, mikor a moderátorok ki lettek nevezve, meghozták a saját maguk kis döntésüket: a múlt a ködbe vész, mindenki tiszta lappal indul. (hadd ne kelljen kikeresnem cset topikból, felteszem mindenki emlékszik rá).

azóta minden moderátornak megvolt rá az esélye, hogy szituációnként mérlegeljen: az adott cselekedet/mondat számára még ama bizonyos határvonalon belül van vagy már kívül esett. sajnálatos dolog, hogy ha valami súrolja a határvonalat az jogosan az esetek többségében nem szankcionálható. hiszen bár rezeg a léc, a határ mégsem lett átlépve.

de lapozzunk is tovább picit. vetítsük le 1 bizonyos játékosra, hívjuk ödönnek.

ödönke csinál valamit, neked bassza a csőröd, mégis úgy döntesz, ez csak súrol és nincs átlépve. telik múlik az idő, ödönke újra a színre lép, újra felmegy benned a pumpa, de ismét úgy döntesz, hogy az eset nem lesz szankcionálva. ismét csak telik némi idő, ödönke ez esetben is tettre kész. milyen alapon íródik le egy olyan mondat, amit fent idéztem?

neked eleged van. értem. nem voltál itt az előző 20 esetnél? nem volt meg a jogköröd minden egyes esetnél meghozni a saját kis döntésedet? ha valamire fejet hajtottál, mégis milyen jogon idézed most fel?

mi az, hogy "ha még egyszer admini közbenjárással fenyegetődik"? vagy eddig is meg volt engedve, ergó nem értem miből van eleged. vagy pedig eddig is tiltott volt, ez esetben te minden egyes szituáiónál meghoztad a magad kis döntését, miszerint szankcionálsz. ergó megintcsak nem értem miből van eleged, hiszen a nem megfelelő viselkedési formát büntetted.

sajnálatos dolog, de a moderátor dolga nem az, hogy a játék kezdetétől mindenkiről minden infót fejben tartson az elmúlt 11 év alatti produkció után döntsön, hanem az, hogy beírásonként/szituációnként hozza meg a maga kis döntését. nem az a jó moderátor, aki kis pista felé engedékenyebb, nagy géza felé meg nem. az a jó modi, aki nem tesz kivételt játékos és játékos között

"szó nélkül fogom lelőni a karaktereit. Két hete csak a cirkuszt hallgatom, a tetves antigrav csizmája miatt"

ha már mint moderátor közölsz valamit, akkor kérlek moderátor karaktereddel tedd. eddig úgy tudtam, az lestat és nem slamo. nem az első kérés ez irányba, hogy moderátori közlendő moderátor karakterrel legyen írva.

mint slamo, neked eleged lehet, de nincs jogköröd "szó nélkül lelőni a karaktereid".

mint lestat, nem értem a "tetves" kifejezést. ha az az új módi, hogy ilyen és ehhez hasonló jelzőkkel tarkíthatjuk mondatainkat, akkor kérlek moderátor karaktereddel, mint infót közöld ezt. akkor én is tarkábban fogalmazok.
Mr_Wolf2012-10-31 23:33:11
Elég legyen.

Mindannyiunknak vannak excentrikus megnyilvánulásai, és a saját hibáinkkal szemben többnyire elég elnézőek vagyunk. Nem vezet sehová az a mentalitás, hogy "megnézem, ki mondja, hátha szar alak". Naná, hogy szar alak, írásba adom, lehet, hogy Nálad is szarabb. Elvárjátok tőlem, mint moderátortól (utalva a múlt bizonyos eseményeire), hogy ezen felülemelkedve csak és kizárólag a leírt mondat tartalmát nézzem, és ne kapcsoljam hozzá az írójának személyét. Rendben van, én igyekszem rá, de mint user, kissé megmosolygom, hogy ez az elv, ez a felülemelkedés, ez csak akkor jön elő, amikor a számonkérő felet kellemesen érinti.

Hogy Bandi szar alak, vitán felül áll, hogy ezzel együtt egy kérést, mint magánember megfogalmazhat, az szintén vitán felül áll, hogy admini minőségében figyelmeztethet, az VITÁN FELÜL ÁLL. Hogy én ezen hsz-emet megírhtom moderátori minőségben, szintén vitán felül áll.

Hogy ezek után felesleges flamelni, az számomra vitán felül áll, és hogy én a lángokat csak cenzorjoggal tudom oltani (szép szó not wörkin egejn - The Malaces and the Wolf), az szintén vitán felül áll.

Na, amit nem emeltem ki vita fölé, arról további jó diskurzust mindenkinek, de jelen hszem megszívlelendő.

Wolf
Lestat2012-10-31 23:03:48
Hogy ki, milyen ámokfutást csinált "szórakozásból" azt inkább ne most kezdjük el kedves "diliskovács IQ"
BandiGirl2012-10-31 23:02:51
Cenzor neve: BandiGirl
Törlés oka: majd holnap
Rolex2012-10-31 22:59:00
A Te háttértörténeted tükrében különös ez a megközelítés, nem hiszem hogy határokat feszegetek. Nem esik jól a kioktatás pont a te klavidból kedves "Brummogó Mackó"
Nem tetszett valami nem is én csináltam belőle a fórumon ügyet de elkezdődött...

Kell egy ember akin pálcát törjenek és okkal - ok nélkül szankcionálják és az igazságérzetére fogják.
Itt nem erről van szó hanem csípőből mennek a dolgok amit a legjobban te elleneztél anno. Aztán Brummogó Mackóval adtál egy pofont a sz@rnak, így kérlek ne prédikálj.

Köszönöm.
BandiGirl2012-10-31 22:39:38
Egy darabig szó nélkül néztem az elmúlt időszakod ámokfutásait, Lackó. Perpill viszont egy olyan határfeszegetés, egy olyan kisded, és egyúttal szemétnek is tekinthető (nézőpont kérdése) játék, amit anno Te voltál, aki a leghangosabban - jogosan - elítéltél. Mára eljutottunk oda, hogy átvetted ezt a szerepet. Azzá váltál, akit üldöztél sokáig. Sajnálom, a lehető legnagyobb mértékben, emberileg. Mint admin, azonban kötelességem, hogy figyelmeztesselek: gondold át ezeket a dolgokat, amit még nem késő! Ez nem fenyegetés, csupán kérés. De abból a leghatározottabb formában.
Rolex2012-10-31 11:56:29
08:17:34 slamo: Elegem van már Lackó hatalmas igazságérzetéből, hatalmas igazságsztási hajlamából, és úgy egyébként is. Ha még egyszer admini közbenjárással fenyegetőzik, szó nélkül fogom lelőni a karaktereit. Két hete csak a cirkuszt hallgatom, a tetves antigrav csizmája miatt, amire egyébként semmi szüksége nincs, most telt be a pohár.

ezt a hozzászólást tanulmányozásra idemásolom az adminoknak

Ilyen hozzáállás nem megfelelő, én nem fenyegetőztem semmivel. Max jeleztem hogy szólok.

A fenyegetőzés korántsem itt kezdődik, tessék elővenni a Magyar Értelmező Kéziszótárt, ha valaki nincs tisztában a fogalommal.
Csótány2012-10-29 14:56:52
Vidéki házat hozott a posta, köszöntem.
Mr_Wolf2012-08-21 21:03:03
De rossz, nem derült ki a levélből, hogy L1-es, köszi, hogy szóltál.
Lestat2012-08-21 21:01:29
L1-es probléma, és már átirányítottam a Larkisupportra.
Mr_Wolf2012-08-21 20:59:23
Kedves B.K.!

Leveledet megkaptuk, admini hatáskör, nem moderátori, SalyT jelezte távollétét, szerintem amint hazaér, megcsinálja, nem tűnik lehetetlennek, bár nem én fogom intézni.

Addig kérdezem, hogy a megszűnt emailfiókot nem tudod újraregisztrálni? Nem hárítaná el a problémát, vagy nem is próbáltad?

Wolf
Lestat2012-08-21 11:48:44
Sürgős levél repült Salytnak.
Mr_Wolf2012-08-19 11:49:58
Engem sem. Önmagában ártalmatlan.
Lestat2012-08-19 11:15:45
Rabló Elvtárs is erre jár!

Engem konkrétan nem zavar, de...
Lestat2012-03-30 00:31:39
Röppent a tesó is.
Lestat2012-03-29 09:02:43
SalyT, ment egy levél, és ha minden igaz, este megy még egy.
Rotenon2012-03-27 21:57:52
Köszönöm a segítséget! :)

Roti
Blade of Nicram2012-03-23 10:11:08
Röviden, a lényeg, amit minden hozzászólásommal akartam volna átjuttatni:

Az értelmetlen civódást szeretném, ha redukálnátok.

Olyan nincs, soha és sehol az életben, hogy ne lehessen valamit megoldani. De amilyen önkorlátozó mechanizmusok alakulnak ki egy modern embernél...majdhogynem senki sem képes megtalálni az összes megoldást az élet kérdéseiben. Az itteni vitás kérdésekben is létezett volna olyan út, amivel sokkal egyszerűbben meg lehetett volna oldani az elmúlt 3 nap két esetének az agymenését. Úgy, hogy a vitázó felek közül senki sem jár rosszul. Jelenleg mindenki rosszul járt, és mindenki sértve érzi magát.
Blade of Nicram2012-03-23 10:03:56
Az erő rezgései többet mondanak el, mint bármilyen leírt szó.;) Tudom, hogy lesz utánlövésnek minősíthető hozzászólás - de lényegét tekintve nem az lesz, mert ez a vita nincs lezárva. Elfutni el lehet előle, de attól nem oldódik meg.

Néhány megjegyzésem lenne,

Femme Fatale 2012-03-23 08:09:47
"a név azóta is megvan, ráadásul jelezték, hogy névazonosság miatt legyen meg a névtelenítés. A Lacoste nevű karakter jelezte zavarja az azonosság. TESSÉK cselekedni, ideje lenne."
---> Ezzel eldőlt a kérdés a névvel kapcsolatban. Lestat előbb ért ide, mint én. Tegnap itt voltam, de bele se olvastam a topicba, annyira felfűtötte az agyvizemet, amit (megint) olvasnom kellett. Viszont, a név nem véletlenül maradt meg eddig: ÉN kértem, pár hónapja ráadásul - és kötöttem meg Lestat, illetve Wolf kezét, hogy bármi olyan név, amiben bármilyen elméleti szintű kétely is felmerül a részünkről, ott értekezzük meg, mi a teendő, mielőtt névtelenítünk.

Azt kérlek, engedd meg, hogy előtérbe helyezzünk egy közös koncenzuson alapuló döntést egy játékos nemtetszésének kinyilvánításánál. Ez nem azt jelenti, hogy teszünk arra a játékosra - nem. Hanem azt, hogy ESETLEG elképzelhető, hogy létezik nálunk valamiféle belső kommunikáció, ahol minden elhangzottat kielemezhetünk, és külsősként, objektíven dönthessünk.


Lestat 2012-03-23 07:25:47
"21:20:33-ráadásul, mint moderátor nem nézhetem tétlenül potenciális bevételi források elüldözését"
Még egy megkötés, amivel visszafogtam a moderátorainkat: amennyi csík és bann ment (mind szabályszerűen!), annyival lényegében ellehetetlenítettük az új játékosokat. Azóta kértem egy toleránsabb hozzáállást, és emiatt sokszor nekik is nehezebb a dolguk. Egy "szexuáliskapcsolatotlétesítsnőifelmenőddel" nevet egy percig nem kell tolerálni, de ahol bármi kérdés felmerülhet, ott előbb puhatolózni kell. Ennyi erővel, ha anno Nicram A.P.-t véletlen Nicram A.H.-ként regisztrálom, akkor Adolf Hitlerre való asszociáció miatt névtelenítsenek? Ha a nevem ez lett volna, és a DTL köszöntése az en Taro helyett Heil lett volna, az rögtön más, és helyből mehetett volna a névtelenítés/csík/bann/bármi. De az is lehet, hogy Akácos Hugó a nevem, mint ahogy SS is lehet Sós Sándor, sőt, Szabó Sára is. Az összes Szabó, akinek a keresztneve S-sel kezdődik, menjen akkor mind a névhivatalba?

Mindezek fényében, még valami. Elvekről van szó. Igen, tudom, azokról is. De akkor már jelezném: elvek vs elvek. Nekünk is vannak, az akkor ne számítson? Eddig megtűrtük a nácizást? Megtűrtük a kisebbség elleni fellépéseket? Bármi ilyesmit?

A válasz az, hogy nem. Nem toleráltuk sohasem a nyílt támadásokat semelyik csoport felé. Ugyanakkor, nem vagyunk a keresztény egyház sem, hogy bevezessünk olyan dogmákat, amikről beszélni se lehet. Igen, volt második világháború, ahol minden jel arra mutat, hogy egy bizonyos népcsoport minimum egy képviselője egy másik népcsoport képviselője által elkövetett erőszakos cselekményben elhunyt, és ezen esetben felmerül a rasszizmus gyanúja kérdéses esetben. Az, hogy hányan, jogosan vagy jogtalanul, egyáltalán miért haltak meg, az, hogy miképp juthatott egyáltalán hatalomra egy olyan rezsim, amilyen - és miképp alakultak az események...nos, erről való beszélgetés, egészen addig, amíg ilyenek nem kerülnek bele, hogy "bárcsak", "jól tette", stb., addig elfogadható. Ugyanez igaz minden politikai, demográfiai kérdésre, statisztikára is, és az emberi élettel kapcsolatos néhány közízlés határát súroló témára is.

Toleránsak vagyunk, ez egy alapelvünk - ami egyrészt, jónak bizonyul viták megoldásában, és minden, nyitott gondolkodású, meggyőzhető, vagy legalább befogadóképes ember gondolkozik is egy ilyen esetben, nem csak behányja a közösbe a tegnap esti vacsoramaradékát, és továbbáll. Ezen felül, abban is jónak bizonyul, hogy a játékosszám statisztikailag is gyarapodást mutasson. Ugyanakkor, a tolerancia mellé azért érettség is párosul, és tudjuk, hol vannak a határok.
Femme Fatale2012-03-23 08:55:13
Lestat 2012-03-23 08:50:44
bocs a vitaindító kötekedő karakter volt a tied, rosszul értelmeztem
Mr_Wolf 2012-03-23 08:44:28

Mindent meglehet magyarázni, minél több mondatban teszed annál hitelesebb.

Lezártam a témát, hiszen úgyis nektek van igazatok, mert ti tévedhetetlenek vagytok én pedig kötekedek.

Vénember vagyok már ehhez a játékhoz, ideje lelépnem lassan.
Nem nem akarok mártírba átenni, de tele van a hócipőm azzal, hogy mindent el lehet ferdíteni és nagyítani, ha pozícióban van az ember. Ott voltál amikor elkezdődött. Leírtam már egyszer, ha szólsz, hogy írjam be a nevek topikba a problémám akkor nyilván megteszem. Egy adott játékost témaváltásra ne kötelezzen már senki, szabad országban élünk.

Én többet nem írok ez ügyben,Istenemre nem, még akkor se, ha a az eddigi játékos pályafutásom bármelyik esetleges kényes részét felhozzátok.
Bűzlik ez a szemétdomb ami kikerekedett, nem dagasztom tovább, mert fölösleges. Úgy látszik nem látjátok mi az ami zavar. Feleslegesen nem gépelgetek tovább.

Béke veletek!
Mr_Wolf2012-03-23 08:53:04
Semmi esetben nem számít intézkedésnek, ha valaki azt mondja, váltsunk témát, hisz demokrácia van????

Lackó, ha egy moderátor azt mondja, hogy váltsatok témát (felszólító mód), illetve, hogy ássátok el a csatabárdot, de tempósan (felszólító mód), az neked nem intézkedés?

Lassan vállalhatatlanná válik, amit leírsz, jelezném.
Mr_Wolf2012-03-23 08:51:13
Lackó, az hogy milyen válasz mennyire flegma, az nem a te dolgod megítélni. Jól emlékszem ugye, hogy belinkeltél egy német autókereskedést? És elvártad, hogy elfogadjuk? És a legszebb? Nem bántottuk a karidat...
Lestat2012-03-23 08:50:44
De ha már ennyire ezzel akarsz dobálózni, az első jelzésre névtelenítve lett, és akkor is ki kötött bele? Na kettőt találhatsz...
Lestat2012-03-23 08:48:23
Újfent vakablak, nem az enyém Szilvi + Saxony.
Femme Fatale2012-03-23 08:44:54
Jól van igazold csak magad megy ez, kösd az ebet a karóhoz. Hozd ki belőlem a kötekedést, hisz én azzal kötekedek, ha SS-jelzésért nemtetszésem fejezem ki és nem megyek bele konkrét személyeskedésekbe sem, akkor se ha durván és nagyképűen az embert hülyének nézve visszaütik a labdát. Semmi esetben sem számít intézkedésnek, ha valaki azt mondja váltsunk témát, hisz demokrácia van. Ha azt írja kéretik befejezni és a problémát jelezzem a nevek topikba, egy szavam se lehetne. Itt ez nem történt meg, csak a másolgatás, majd csúsztatás és maszatolás. Most ezen mazsolázunk és engem ismerve tudod, hogy kényesen odafigyelek arra, ne legyek jogtalanul megbélyegezve. Kötekedni csak neked lehet, és ha már a neveket felsorolod ugye Szilvi + Saxony?
Mr_Wolf2012-03-23 08:44:28
Kaptál már büntetést, igen.

Nem háborodtál fel? Lehet, nem kétlem, de hogy nem fogadtad el, azt aláírom, két tanú jelenlétében. Minden alkalommal megkérdőjelezted mindenki döntését, tökmindegy, ki marasztalt el.

Lestat moderátori működésének semmi köze ahhoz, hogy képtelen vagy arra, hogy időnként csak nyelj egyet és ne állj neki replikázni.

Wolf miért nem szankcionált? Zseniális kérdés, hadd kérdezzem meg, hogy miért jön el a HARMADIK nap reggele, mire eszedbe jut megkérdezni? Az elképzeléseidet már hallottam a történetről, épp csak a tájékozódást hiányoltam cseppet.

Wolf azért nem szankcionált, mert mennie kellett el a géptől.
Belekötöttél egy játékosba (jelzem, ez most vélemény, vagy tényállás, majdnem mindegy, de az nagyon keveset változtat rajta, hogy lementem-e a csetet...), beszóltam, hogy elég, és rögtön jeleztem is, hogy nem veled értek egyet, utána még 10 (!) percig csépeltétek egymást. Jelzem, hogy piszmogás ide vagy oda, még sosem fordult elő ilyen, pedig nem egyszer volt már, hogy így jeleztem, hogy rossz felé halad a beszélgetés, általában utána még bent maradok a beszélgetésben, segítek új témát találni, és csak mikor már rendben van, akkor szállok ki.

Mondom, még 10 percig ment a karate, csak nekem közben mennem kellett el a géptől.

Nem léptem a témában, mert 1) nem tudtam, mi lenne a spontán végkimenetel, 2) Ha annyiból kell lépnem, ami ott van, akkor LacosteSS megússza, mert egy az egyben tőled eredt a konfliktus, úgyhogy az egészet bevarrom a te nyakadba, viszont úgy nem hozok döntést, hogy 99% eséllyel azonnal megtámadod és nem vagyok gépnél.

Ezt ennyire részletesen nem fejtettem ki a többieknek, csak jeleztem, hogy mi a szitu a cseten, én meg elmentem.

Lestat jött, látott, mérlegelt (!), lőtt. Abszolút joga, ha van még fél két órám a gép előtt, a második hsz-ed után kiszedem a karidat a csetről, így nem akartam bevarrni a többiek nyakába egy balhét, amit én robbantok ki, így megpróbáltam büntetés nélkül lerendezni a témát.

Arra hívnám fel a figyelmedet, ami eddig következetesen nem érdekelt, hogy ez NAGYON MESSZE van attól, hogy én elvi szinten nem akartam szankcionálni a helyzet kapcsán. Gyakorlati jellegű problémák miatt valóban nem volt szándékom, de ezeket fentebb leírtam.


Másik meg, hogy Lestat is játékos, nem elegáns olyan dolgokat számonkérni a moderátori pozícióján, amit magánemberként csinál. Példának okáért te sem esel zavarba, hogy a felnőttes viselkedést kéred rajtunk számon, amit nem fejtenék ki jobban, hogy milyen érzéseket vált ki belőlem.

Wolf
Lestat2012-03-23 08:41:59
És egy utolsó megjegyzés, folyamatosan próbálod rám (ránk) fogni, hogy egyszemélyes diktatúra van, ehhez annyit főzök hozzá, hogy világos és egyértelmű csatornák állnak rendelkezésre, és többször is fel lettél szólítva (meg lettél kérve!) hogy azokat használd.

Mellesleg a természetemből adódóan irtózok mindennemű diktatúrától, szóval már csak ezért, is egyértelműen vakablakba dobálod a követ.
Lestat2012-03-23 08:36:43
A jelzés felett elsiklottam, az intézkedés megtörtént.
Cinizmusról szó sem esett, kötekedést írtam.
Instant, öt téged sújtó szankciót tudnák idézni, egyik mellett sem mentél el sem szó sem más nélkül, a teljes igénye nélkül: Gecaszájú, Tempsoft Studios, Pukkandúr és a két Hasitasi.
Én is ott voltam, nem csak Wolf kopiját olvastam, bár tény, hogy csak a végére értem oda. Ezzel együtt, Wolf kopija is épp elég lett volna. 10-15 perccel az eset után már nem fogok utánlövésként felszólítani senkit, főleg, hogy egyértelmű, moderátori utasítást és figyelmeztetést kaptál, amit semmibe vettél.
Attól, hogy az egyik moderátor nem cselekszik, a másik mod., illetve a négy admin szabadon cselekedhet.

- Lestat -
Femme Fatale2012-03-23 08:09:47
"21:24:18-nekem sem tetszik "

a név azóta is megvan, ráadásul jelezték, hogy névazonosság miatt legyen meg a névtelenítés. A Lacoste nevű karakter jelezte zavarja az azonosság. TESSÉK cselekedni, ideje lenne.

azóta sincs semmi fejlemény, de neked sem tetszik.

"21:20:33-ráadásul, mint moderátor nem nézhetem tétlenül potenciális bevételi források elüldözését "

moderátorként a működéseddel engem üldözöl el!

kaptam már szankciót, nem háborodtam fel, még akkor sem ha úgy éreztem, hogy nem érdemlem meg, mert volt jogalapja.

ennek nem volt jogalapja.

ha beírod a chatre vagy jelzed nekem mint oly sokszor, hogy most ez már nem fér bele. akkor megértem, de te cinizmusra hivatkozva letiltasz, úgy, hog moderátortársad csak kopizott, élőben ott volt nem cselekedett érdemben. miért nem szankcionált Wolf? miért neked kellett beesned és nem elsőre elhamarkodottan cselekedned? itt van a kutya elásva.

ráadásul, ha te megengedsz magadnak bizonyos dolgokat moderátorként a játékosok heccelésével akkor cinizmusra és kötekedésre ne hivatkozzál már, mert menten körberöhöglek.

köszönöm.

Lestat2012-03-23 07:25:47
Kedves Lackó.

Mivel alapvetően békeszerető ember vagyok, ráadásul a főnökeimnek is tartozok elszámolással, ezért most bemásolom azt a bizonyos privátot, amire állandóan hivatkozol.

21:18:17-nézd
21:18:32-az, hogy nem tetszik velemi, azt kultúráltan is lehet jelezni
21:18:49-amit wolf lementett nekem, az kötekedés volt
21:19:16-ugyanmár
21:20:13-de nem rajtad múlik, problémás nevek topikba lehet jelezni
21:20:16-ez nem megoldás
21:20:33-ráadásul, mint moderátor nem nézhetem tétlenül potenciális bevételi források elüldözését
21:23:31-LAckó, ugyanmár
21:24:14-LAckó bazdmeg
21:24:18-nekem sem tetszik
21:24:21-de nem ez az eljárás. érted?
21:24:29-írd be a nevek topikba, azért van
21:28:46-ahogy érzed, bb

(Az időközök révén azért érdemes megfigyelni, hogy mennyire baráti, érveken alapuló kultúrált, vita rendező beszélgetés lehetett.

Lévén úriember vagyok, a te 13 perces fröcsögésedet mellőzöm, íme a szörnyű, ominózus sorok, amikkel reagálni tudtam , lévén ennyi szót hagytál nekem, illetve ezeknek a felére se reagáltál, csak mondtad a saját, csőlátásű és szubjektív véleményedet. Egyébként ezzel (Mr_Wolf 2012-03-23 00:04:57) egyetértek. Innentől kezdve légyszíves bökjél rá, melyik volt az a "mostani rendszer elbírálásának elveit Lestat kifejtette nekem privátban. " ominózus rész, amiből mint mondtad, most oltári balhé lesz, és légyszíves ne felejtsd el, hogy még meg sem szólaltam, te már kedvesebbnél kedvesebb szavakat vágtál a fejemhez, szóval ne is próbálj azzal védekezni, hogy én csaptam ki a biztosítékot.
Én a magam részéről egy mondatot sem felejtettem ki. Ha szeretnéd, bármikor beidézhetem a teljes, 2010.12.15.-től mentett beszélgetéseinket.

- Lestat -
Femme Fatale2012-03-23 00:17:25
Igen elírtam. Azt akartam mondani az én esetemben nem voltál ingame.
Blade of Nicram2012-03-23 00:06:31
Pont, hogy Fedex esetében voltam effektíve in-game, a mostaninál nem, de a logokat megkaptam.

Ismét mondom: nem azon a téren szeretnék vitába szállni, hogy kinek van igaza, és kinek nincsen igaza. Annyit szeretnék kérni tőled, hogy gondolj arra is, hogy mit érsz el azzal, amit teszel. Rendszeresen megkérdőjelezed a döntéseket, amik születnek, és rendre, két lehetőség elé állítod a csapatot, nyíltan:

1. Mocskos, utolsó, gyengejellemű diktátorok vagyunk, akik nem hajlanak a szeretet szavára.
2. Meghajlunk, bocsánatot kérünk, de olyan formában, hogy az jön le: mi csak egy bábcsapat vagyunk, és a saját tulajdonunk felett nem mi hozzuk a döntéseket (ettől függetlenül is, hányszor tettük! Vontunk vissza ítéletet, elfogadtunk személyes változásokat, mind kértünk már korábbi döntésért bocsánatot! Én többször is).

Legalábbis, a kontextus alapján nincs más variáció - és akárhogy is, ha mi valamit belátunk, akkor már az sem úgy jön le, hogy jé, ezek is emberek, ezek is gondolkoznak, és fejlődnek, hanem hogy valaki kiharcolta, legyetek neki hálásak és ne a gyökér adminoknak, akik egyébként csak az utolsó mocsok diktátorok voltak mindig is, azok is, és lesznek mindig is.

Lackó, tudod, hogy mint játékos kedvellek, és a hajdani DTL-esek is mind egy szálig. Viszont, és ez most félreérthető lesz, de hidegen hagy (ugyanis bármilyen olvasatban is lesz értelmezve, az eredmény azonos): Annak a játéknak az üzemeltetésére, amire én a magam részéről szeretném a jövőmet egy részben alapozni, rengeteg erőt öltem bele, az egészségem ráment, és mások is szenvednek vele. Ennek részeként rengeteget vagyok itt. Ha arra van tehát szükség, hogy az egész moderációs szabályzatot két pontosra redukáljuk:

"1. Nicram bárkit, bármiért csíkozhat, névteleníthet, illetve utasítást adhat a bannolására.
2. Indoklásként egyetlen szó, majd azt követően egyetlen írásjel használata engedélyezett a részéről: "Csak.""

...akkor azt a játékot is űzhetjük.

A legkompetensebb emberek látják el jelenleg a moderátori posztokat, és olyan sikereket tulajdoníthat nekik a mostani játékosközösség, mint az általános anyázásoktól mentes játékkörnyezet, az egymással radikálisan ellentétes szemléletmódú játékoscsoportok egymáshoz közelebb hozása, sőt, még élet pumpálása a játékkörnyezetbe...emellett aktív közreműködés a színfalak mögötti munkálatokban - rengeteg mindent megtesznek.

A fórumon még nem olvastam a saját billentyűzetemen kívüli beírást, hogy "Wolf, Lestat: Köszönjük". Ellenben bírálatot, szidást, sőt, Wolf esetében az ominózus "nem vagy alkalmas"-t már igen, a legtöbbjét nem is egyszer.

Elég köztudott, hogy széles spektrumban "működök". Tudok nagyon megértő lenni, és tudok ipari szintű terrort is hozni, ha kell. Utóbbihoz csak a fenti két szabály betétele szükséges ahhoz, hogy tényleg invalid legyen bármilyen ellenkezés, és tényleg diktatúra legyen. A mostani viszonyok szerint a rend tartható lenne, ha valamivel több tisztelet lenne mutatva a közösség részéről a modik felé. Néha megkapják. És nem mindig van elvárva. De a mostaninál több jár ki nekik. Mindenkitől - és tőled is, ha belegondolsz az ő helyzetükbe, és átgondolnád, eddig mit is tettek a közösségért...és akár személyesen, érted is.
Mr_Wolf2012-03-23 00:04:57
Lackó, igazán leszokhatnál arról, hogy a saját szemszögedből felállított nézőpontjaidat kész tényként visszhangozd.
Összes hozzászólás: 258
Oldalak: 1 2 3 4 5 6