Larkinor 2 Fórum

Téma: Azok a régi szép... hozzászólásai. (1-50)

Új hozzászólás | Vissza a témákhoz

Senki Alfonz2011-07-29 14:03:32
Megtörtént, köszönöm! :)
Lestat2011-07-29 12:13:36
Mert néha Magadba kellene nézned főnök:D:D
Senki Alfonz2011-07-29 12:04:40
Hát igen, azóta is várom a modora szervezőképtelen csíkot :D
Lestat2011-07-29 02:43:36
Hinnye, lassan egy éve annak a remek focimeccsnek, igaz Senki?:D
Road Camelot2011-07-16 23:31:33
Azok a régi kellemes kis történetek 22 óra után :D:D
Kontroll2011-07-16 19:48:28
Irdatlan bácsi lakik itt!

Aki érti...
Tündér2011-07-15 14:30:47
Zuzu, ez a "vita" felesleges. Én azért sem válaszolok arra, hogy milyen kényes a lelkivilágom, vagy hogy te meg GDP mennyire vagytok zombik, meg hogy mennyire nincs humorérzékünk, mert értelmetlen. Ahogy Nic is mondta, nincs meg a felek közti tisztelet, persze egyik oldalról sem, és így nem lehet semmilyen egyezségre jutni. Mi itt vagyunk a szerver kezdete óta, és tudjuk, hogy volt kismillió durva és kevésbé durva konfliktusunk, amit megoldottunk, anélkül, hogy idáig süllyedtünk volna. Egyetértek azzal, hogy nem a játékosok feladata eldönteni, hogy ki tartozik közénk, és ki nem. Azt eldönthetjük viszont, hogy akarunk-e a közösség tagjai lenni. Szóval majd meglátjuk.

Lestat, te pedig nyugodtan asszisztálj tovább ahhoz, hogy mocskolják a barátaidat, az egykori általad oly mélyen tisztelt klánvezetődet, és a "kedvenc" klántársaidat. Ha az SMK-sokat zombiznák le, én biztos kikérném magamnak. De így legalább tudjuk, hol a helyünk. A véleményed megértem, vagy próbálom megérteni, viszont úgy emlékszem, te is fellélegeztél, mikor megszabadulhattál L1 nyomasztó légkörétől. Hát, csalódott vagyok.
Tug2011-07-15 13:31:05
Már régóta összegyűjtöttem ezeket az idézeteket, melyek - szerintem - az elmúlt napok/hetek vitáinak témája/mentalitása és sokszor felesleges gyűlölködése mellett mindenki(!) számára elolvasandók. Ha aki itt olvasod ezt a hozzászólást, végigolvasod az idézeteket és esetleg el is gondolkodsz rajtuk, akkor már bizony megérte ide másolni őket. :)
Az egyetlen kérésem az, hogy a személyeskedéseket, cinizmust és egyéb zsákutcába vezető dolgokat ne írjatok erre válaszul. Köszönöm, hogy megtisztelitek az írásomat és engem ennyivl! Köszönöm előre is.

"A pofátlanságnak vannak olyan magas fokai, amiért nem jár büntetés, csak csodálat."
Peterdi Pál

"Aki mást megaláz, saját emberségét játssza el."
Raana Raas

"Mihelyst társaid jó és rossz tulajdonságaival foglalkozol, rést nyitsz a szíveden, amin belép a gonoszság. Mások vizsgálata, bírálata és a velük való versengés gyöngévé tesz, majd legyőz téged."
Uesiba Morihei

"Ha gyűlölünk valakit, olyasvalamit gyűlölünk benne, ami bennünk is létezik. Ami bennünk nincs meg, az nem is zavarhat minket."
Hermann Hesse

"A gyűlölet egy olyan érzés, ami az értékek kipusztulásához vezet."
José Ortega y Gasset

"A szeretet nagyon könnyen fordul át gyűlöletbe: maga a szenvedély szinte ugyanaz. Könnyebb gyűlölni valakit, akit szeretünk, mint közömbösnek lenni iránta."
Agatha Christie

"Ha valakin mindig átnéztek, gyakran megalázták, vagy tehetetlen haragot ébresztettek benne, és az élete már amúgy is szürke és céltalan, gondolom, úgy érzi, hogy ha a sötétben vagdalkozik és talál, akkor megbünteti azokat, akik boldogok és jól érzik magukat a bőrükben."
Agatha Christie

"Hát ilyenek a gazdagok! Megalázzák az embert, s azután azt hiszik, hogy egy kis majomkodással mindent jóvátehetnek."
Stendhal

"A boldogtalan ember egoista, dühös, igazságtalan, kegyetlen, és még az ostobánál is kevésbé hajlamos embertársai megértésére. A szerencsétlenség nem fűzi össze, hanem elválasztja egymástól az embereket, még ott is, ahol a hasonló fájdalom összekötő kapocsként szerepelhetne."
Anton Pavlovics Csehov

"A gyűlölködő, elutasító gondolat szellemi méreg. Ne gondolj rosszat másokról, mert ezzel önmagadról gondolnál rosszat. Te vagy a saját világmindenséged egyetlen gondolkodója, és gondolataid teremtő erejűek."
Joseph Murphy

"A gyűlölet leginkább a félelmen alapul, így vagy úgy. Igen. Beburkoltam magam a haragba, egy csipetnyi gyűlölettel fűszerezve, de az egész legmélyén, jeges középpontként mégiscsak a puszta rémület kavargott."
Laurell Kaye Hamilton

"Valóban igaz lenne, hogy az ember azokat ítéli el leginkább, akiket a legjobban irigyel?"
Hans Habe

"Mindig kellemetlen dolog látni, hogy valaki, akit magánál hitványabbnak, silányabbnak tart az ember, ugyanazt szereti, ugyanazt gyűlöli, mint ő, és ilyen módon hasonlóvá is válik hozzá."
Makszim Gorkij

"Ha gyűlölsz, az egód kiteljesedik. Az ego csak akkor létezhet, ha gyűlöl, mert a gyűlölet által felsőbbrendűnek érzed magad, a gyűlöletben elszigetelődsz, a gyűlölet meghatároz. A gyűlöletben egy bizonyos identitásra teszel szert. A szeretetben az egónak el kell tűnnie. Ha szeretsz, nem vagy többé elszigetelt: a szeretet segít feloldódni másokban. A szeretet találkozás, egyesülés. Ha túlságosan ragaszkodsz az egódhoz, akkor a gyűlölet könnyű, a szeretet pedig a legnehezebb dolog. Légy óvatos, éber: a gyűlölet az ego árnyéka. A szeretethez nagy bátorságra van szükség. Nagy bátorságra van szükség hozzá, mert az ego feláldozásával jár. Csak azok képesek szeretni, akik készen állnak arra, hogy senkivé váljanak."
Osho

"Csodálatos az is, mennyire érzékenyek az emberek. Mint egy rózsa. Mint egy kankalin. Oly végzetesen figyelnek minden szóra, mely hiúságukat sértheti, mint senki és semmi az élők világában. Egy hanglejtés is halálra tud sebezni egy embert, igen, már az is, ha éppen hallgatsz róla, mikor ő úgy várja, hogy dicsérjed, vagy helyeselj neki: örökké ellenségeddé változtat egy embert. S ugyanezek az emberek, akik ilyen félelmesen finom hallással érzékelnek mindent, ami személyükre vonatkozik, akik egy kézszorítás bensőségén, egy telefonbeszélgetés hanglejtésén is átérzik a személyük felé villanó véleményt vagy igazságot, ezek a mimózánál gyöngédebb és érzékenyebb emberek gondtalanul követik a legotrombább aljasságokat, szemrebbenés nélkül kegyetlenkednek, közömbösen és néha jókedvűen is. Az emberi léleknek ezt a rugalmasságát nem érdemes bírálni; csak tudni kell erről. S nem lepődni meg semmin, soha."
Márai Sándor

"Gyűlölet: az a mélységesen banális mechanizmus, hogy kivágom azt a fát, amire nem tudok felmászni. Gyűlölet: mélyebbeket gondolunk felőle, mint amilyen csekélyben tanyázik az egész. Gyűlölet: paradox szerelmi vallomás: olyan szeretnék lenni, mint te, de nem és nem tudok, tehát dögölj meg, mert elérhetetlenül szép vagy, ne legyél, ne lássalak! Gyűlölet: útjelző táblákkal gazdagon ellátott, eltéveszthetetlen, kövezett út az őrülethez... Minden valamennyire markáns ember felizzítja az effélére hajlamosak gyűlöletét: ez a minőség fonák visszaigazolása. A valamilyenségnek ez az ára. Ugyanők viszont azt is megkapták ajándékba, hogy aki szereti őket, az borzasztó nagyon. Nincs langy középút, mert az a középszeré. Ami engem illet, igyekszem minél láthatatlanabbá válni azok számára, akiket kínoz a létem. Ugyanis, ha bármi módon reagálok a gyűlöletre, létrejön az ördögi kör; ez ellen egyetlen humán védmódszer van: az, hogy megszakítjuk a láncot. Ki lehet állni a pástra, de minek?! A butaság nem vitaképes; nem más, mint elemi erő: hülye leszek pert indítani a földrengés ellen."
Vavyan Fable

"Mások önzése láttán megrökönyödünk, mintha csak nekünk volna jogunk ahhoz, hogy önzők legyünk."
Jules Renard

"A világ tele van középszerű emberekkel, akiknek egyetlen céljuk, hogy a sikeres embereket lejárassák."
Ian Gibson

"Nem azért gyűlölünk embereket, mert azok rosszak. Annak mondjuk őket, azzá tesszük őket, mert kell valaki, akit gyűlölhetünk."
Daniel Keyes

"Igazán nincs bosszantóbb dolog a világon, mint ha szidunk valakit, az meg csak hallgat hozzá."
Sólem Áléchem

"A gúnyolódás némileg megvédi a gúnyolódót a magány fenyegetésétől. (...) Másokat kigúnyolni csapatban szokás, míg az, aki a gúnyt elszenvedi, mindig egyedül marad."
Ámosz Oz

"Az ember legyen büszke a csúfnevére, bármennyire derülnek is rajta."
Miroslav Krezla

"Ha ököllel támadsz rám, biztos lehetsz benne, hogy az én öklöm kétszer olyan gyors lesz, mint a tiéd. De ha azt mondod, üljünk le, és beszéljük meg a dolgokat, tisztázzuk a nézeteltéréseket, és ezek okát: rögtön kiderül, hogy tulajdonképpen nem is különbözik olyan nagyon a véleményünk, csak néhány pontban kell megegyeznünk, mert sokban máris egyetértünk. Ha tehát megvan bennünk az együttműködéshez szükséges türelem és őszinteség, semmi akadálya az együttműködésnek."
Woodrow Wilson

"Ha gyűlöljük ellenségeinket, hatalmat adunk nekik - hatalmat álmunk, étvágyunk és boldogságunk felett. Táncra perdülnének örömükben, ha tudnák, mennyire nyomasztanak minket. Gyűlöletünk csöppet sem árt nekik, de saját nappalainkat és éjjeleinket pokollá teszi."
Dale Carnegie

"A konfliktusok megoldásának módszere nem a frontális ütközés, hanem haladás a konfliktusok mellett, miközben megtanuljuk azt kezelni, s lassan magunk mögött hagyni."
Bruce Lee

"Ha a sértést méltósággal akarod elviselni, tégy úgy, mintha észre sem vennéd. Ha nem tudod semmibe venni, próbáld meg felülmúlni. Ha nem tudod túlszárnyalni, nevess rajta. Ha nem tudsz nevetni rajta, akkor valószínűleg megérdemelted."
Russell Lynes

"Az ártó emberek inkább zavarodottak, mint rosszak, és néhány perc a társaságukban lehet, hogy fárasztó másoknak, de nekik éjjel-nappal együtt kell élniük önmagukkal. Bántani őket ilyen nagy szenvedés mellett nem lenne sportemberhez méltó."
Ole Nydahl

"A nevetés félelmetesebb fegyver, mint a kard."
Lina Wertmüller

"Mi az, amit megvetsz? Erről ismerszel meg igazi mivoltodban."
Frank Herbert

"Először megtűrnek téged, később nevetnek rajtad, később harcolnak ellened, majd győzöl."
Mahatma Gandhi

Tug2011-07-15 13:30:37
(a hozzászólás 2. fele)
"A külvilágból se utasíts el semmit; ne gyűlölj, ne irtózz, ne undorodj. Ha valami iránt ellenszenvet érzel, ez annak a jele, hogy nem ismered eléggé. Mind az, ami a világban szenny, csak hozzád való vonatkozásban szenny és nem önmagában; húzódj ki belőle és már nem szenny többé, hanem semleges jelenség."
Weöres Sándor

"Menekülnöm kellene. Elfutni, mielőtt ellenem fordulnak. De hova fussak? Mi tévő legyek? Vessem be magam az erdőbe, hogy ott pusztuljak? Körülnézek. Az emberek tekintete tele gyűlölettel. Kerülik a pillantásomat. A szájukat lebiggyesztik, félig kihívóan, félig megvetően. Nem fogok az erdőbe menekülni előlük, mert hiszen éppen ezt akarják. Tekintetemet előre szegezem, a bitófára."
Celia Rees

"Sose birkózz disznóval. Mert ha megteszed, mindketten mocskosak lesztek. De a disznó élvezni is fogja."
Sherry Argov

"Vannak rosszmájú, szemtelen, az irigység maszlagával megkent és a gyűlölet mérgébe mártott kiszólások: ezek váratlan villám módjára röpítenek ki más rokonszenvéből és becsüléséből."
Baltasar Gracián

"Rosszindulatú megjegyzésekbe még senki nem halt bele - egyszerűen hozzátartoznak az élethez, főleg, ha az ember sikeres valamiben."
Paulo Coelho

"Úgy tűnik, hogy a gonoszság kifizetődőbb, mint az erényesség, de az erényesség önmagában hordozza a jutalmát."
Richard Nelson DeMille

"Addig mondják, hogy ostoba vagyok, míg kezdem nem érteni a leckét; addig mondják, hogy gyáva vagyok, míg valóban félni kezdek; addig mondják, hogy bűnös vagyok, míg kezdem fölfedezni magamban a "bűnös gondolatokat" - sőt néha már piszkos kis tettekre is elszánom magamat. Megállítani pedig ezt a torzító folyamatot igen nehéz, mert ha elhatározom, hogy egy rosszindulatú kritika ne hasson rám, a puszta önvédelem is rengeteg energiát emészt föl, arról nem is szólva, hogy aki túlságosan el van foglalva önmaga megvédésével, az nem képes igazi önismerettel foglalkozni - nem tud saját magának igazságos bírája lenni. Ha mások bántanak, nem marad erőm benső háborúm megvívásához. Az ártatlan áldozat szerepébe merevedek, és természetesen visszagyűlölök. Vagyis gyűlölködő leszek magam is."
Müller Péter

"Amikor a nagy távlatokra figyelek, mindig csak az apró élősködőket látom. Nem látok se mennyországot, se szenteket, se angyalokat. Embereket látok, akik tisztességes ügyeken élősködnek, meg emberi tragédiákon. "
Joseph Heller

"Az a körülmény, hogy ellenségeink vannak, meggyőzően bizonyítja, hogy vannak érdemeink."
Ludwig Börne

"Emlékezz, hogy ebben a dühödt világban senki sem annyira jelentős személy, hogy feldühítsen téged, ha úgy döntesz, hogy nem leszel bosszús."
Christopher Hansard

"Mi más volna a gyűlölet, mint elfojtott szeretet, amely méreggé vált a gyűlölő és a gyűlölt számára egyaránt?"
Mikhail Naimy

"Senki se születik úgy, hogy gyűlöl egy másik személyt a bőrszíne vagy a származása, vagy vallása miatt. Az embernek meg kell tanulnia gyűlölni, ha képes a gyűlöletet elsajátítani, akkor meg lehet tanítani a szeretetre, mert a szeretetet az emberi szív sokkal természetesebbnek érzi, mint az ellentétét."
Nelson Mandela

"Az épelméjűek is átélik néhányszor azt a mentális kínt, amikor az elmében megtelepedő sötét érzület elrákosodik. Különösen a gyűlölet karcinogén. Burjánzása következtében az ember semmi egyébre nem bír gondolni, csupán a sérelmére, éjjel-nappal annak megtorlásán agyal. Többek szerint ez a lelkiállapot váltja ki szervi betegségeinket, ezekkel idézzük magunkra a nyavalyákat. A higiénikus lelkületűek hamar kilábalnak e mocsárból, sőt: koruk, értelmi-érzelmi fejlettségük előrehaladtával többé bele se gázolnak. A bomlottak képtelenek szabadulni, mind mélyebbre taposnak gyűlölségeik feneketlen iszapjában."
Vavyan Fable

"Amit gyűlölsz, az a részeddé válik, és átveszi feletted a hatalmat."
ismeretlen

"Csak a gyáva lelkűek nem képesek a sértést elviselni."
Hugo Grotius

"A csőcselék iszonyú, undorító. Olyan, akár a farkas, csakis élő hússal lehet lecsillapítani."
Lev Tolsztoj

"Arra születni kell, hogy egyetlen szóval tudjuk éreztetni valakivel: ő egy darab szar."
Laurell Kaye Hamilton

"A legkiábrándítóbbak azok az emberek, akikből hiányzik a képzelőerő. T. S. Eliot ezekre mondja, hogy „üres emberek”. Olyanok, akik nem látnak a felszín alá, észre sem veszik, hogy az a lyuk, ahonnan hiányzik a képzeletük, érzéketlen szalmatörekkel van betömve. Ők maguk is érzéketlenek, üres szavakat zúdítanak a másikra, és olyasmit erőltetnek rá, amit az nem akar. (…) Mit nekem homoszexuális, leszbikus, hetero, fasiszta disznó, kommunista, krisnás, nem érdekelnek. Egyáltalán nem törődöm azzal, hogy ki milyen zászlót emel magasba. De az üres embereket ki nem állhatom."
Murakami Haruki

"Nem dicsőség a gyilkolás, nem büszkeség a rombolás. Semmi jó nincs a háborúban. Kivéve a végét."
Abraham Lincoln
Tapionka2011-07-15 12:00:21
amég csak egymás poén-vagy kevésbé poén szidása ment, szépen csordolgűlt a játék a maga üemében, erre elszaporodtak a gyökerek, és rögtön off lett minden..
Tapionka2011-07-15 11:59:14
drumra és kaira szüksége van ennek a játéknak, csakúgy mint a csármedre, és a többi olyan klánra, akikre az átlag játékos okoskodó idiótaként tekint. legszívesebben regisztrációkor egy ikútesztet is betennnék, mert nem miattunk züllött el ez a játék, hanem a fafejű parasztok miatt, mint a halálosztók, és társaik..
Paratrooper2011-07-15 08:52:56
A tiszteletben tartáshoz még azt hozzátenném, hogy tartozzon bele az is, hogy akármennyire is nem értünk egyet valaki mással, nem írunk neki úgy, mintha a seggünkből rántottuk volna elő az illetőt v. nem írunk neki úgy, mintha a magas lovon ülnénk. Ez nem csak elvi dolog, hanem bőven gyakorlati is: sem a lenézés, sem pedig a (sokszor jogtalan!) fikázás nem vezet igazi eredményre.
Igen, van itt még az a kérdés, hogy akkor mi legyen azokkal, akik zavaró (GYIK-ban megtalálható stb.) kérdéseket (sokszor többször) tesznek fel? Nem kell nekik válaszolni, vagy max. linket bemásolni nekik. Idővel a legtöbben abból is megtanulják, nem kell "beoltani" meg bealázni rögtön az első ilyen alkalommal. Aki meg nem tanulja meg, az előbb utóbb úgyis moderálási alapelvekbe ütközik, és akkor emiatt lesz elcsöndesítve, tehát a zavaró jelenség végeredményben ki lesz iktatva.
Paratrooper2011-07-15 08:47:39
*jav: azon -> aközött
Paratrooper2011-07-15 08:46:03
A humor önmagában teljesen jó dolog. Én is olvastam a drumoktól számos olyan írást, amit szellemesnek tartottam és megnevettetett. Nem fogom letagadni, így van. :)
Viszont, van egy különbség azon, hogy más kárára + magunk javára szórakozunk-e, avagy magunk javára, de közben másnak sem a kárára. Az, hogy nem mindenkinek ugyanaz a humorszintje, még nem jelenti azt hogy bárki ettől agyatlanabb v. ilyesmi lenne, egyszerűen csak különbözőek az emberek. Ami Neked poén, vagy ami nekem poén v. ami a drumoknak poén v. ami Alfonzéknak poén, az nem biztos, hogy a többieknek is az. Tudomásul kell ezt venni. Ahogy elnézem, vannak jópáran, akik nyitottak az efféle humorra. Ahhoz pedig elég nagy a fórum/cset, hogy elférjen rajta ennyi különbözően gondolkodó játékos. Pár hónapja is megfért, nyilván megfér(ne) most is, csak oda kell egymásra figyelni.
És nem önző, polip módjára szórakozni. Ha sikerül egymást ilyen módon tiszteletbe tartani, akkor nincs gond sem a humorral, sem az iróniával. :)
Lestat2011-07-15 07:30:46
És itt ütközik ki az is, hogy ki mit tart humorosnak.
Én remekül szórakozok drumon és Kaion, és baromira idegesítenek az agyatlan froclidrumok. Válasszuk szét a kettő végre, és talán béke lesz.
Paratrooper2011-07-15 07:05:35
Igen, és itt ütközik ki az, hogy mi a különbség aközött, hogy valaki másokkal/mások mellett, vagy épp más(ok) kárára szórakozik. :(
Senki Alfonz2011-07-15 04:27:04
Aludtam kicsit, de felébredtem. Egyszerűen rossz hogy itt vagytok ti drumok. Amíg nem voltatok itt, barátságosak voltunk egymással. Mióta ittvagytok, ti drumok azóta nem jó. Nekünk. Sajnálom, de ez a véleményem. Menjetek el. Amiatt, hogy jó legyen. Nem érdekel, hogy mit mondtok, milyen véleményen vagytok, egyszerűen így nem jó. Nektek jó? Ott a Larkinor1. Ha ez önző dolog, akkor... ha átmegyünk a Larki1-re akkor oda nem jöttök utánunk? Ja, hogy ott már vagytok? Akkor?
bjuti22011-07-15 02:56:41
Teljesen egyetértek Zuzuval,én is megvárom a tulajdonosok válaszát,és annak mikéntjétől teszem függővé,hogy játszom e tovább!
Én is nagyon szeretem ezt a játékot,de szórakozni járok ide,és ez,ami mostanában folyik a chaten,ez már több,mint idegesítő!
Assiryan2011-07-15 02:53:07
Én teljes mértékben csatlakozom zuzuhoz, ugyanis észrevettem nem is egyszer, amióta megy ez a drum-mánia, hogy sok régi, és jólelkű játékos is egyre kevésbé használja a csetet. ma éjjel/este is az összes retardált drum fosta az észt, már bocsánat, a sima, a kicsi, az agresszív, a pici, meg még ....., és legalább 1, de inkább 2 órán keresztül csak a drum okkal volt tele a cset. És amikor meg valaki arra használta a csetet, amire való, nevezetesen kiírta, mit rakott ki piacra, egyből rászállt az emberre legalább 2 drum. Abban akár igazat is adhatnék neki(k), hogy felesleges kiírni 300 db ércragacsot 990ért, de mindenesetre én nem basztattam ezért a másik játékost. Jah, meg amikor valaki nem drum kommunikálni próbált egy másik nemdrummal, akkor arra is megvolt a válasz, hogy(nem tudom szó szerint), de a lényeg az volt benne, hogy mi, nem drumok, ugyan ne rondítsunk már bele a csetbe... Szerintem ez kicsit sok.
Senki Alfonz2011-07-15 01:10:22
Megmondom őszintén én végre a játék tulajdonosaitól várnék egy egyértelmű nyilatkozatot, hogy nekem, nekünk továbbra is el kell e viselnünk ezeket a provokáló személyeket ha itt akarunk maradni. Ahogy Csilla is írta, lehetne mérlegelni... Szándékosan nem vettem fel a sértéseket, de ne gondolja senki, hogy ezt sokáig fogom tűrni. Ha nem takarítjátok ki a szemetet a fórumról, a játékból, akkor azokat a játékosokat veszítitek el, akik esetleg egész eddig, és nem csak a nyári szünet alatt voltak itt. Sajnálnám, mert ahogy írtam én imádom ezt a játékot de nem veszekedni, hanem szórakozni jövök ide... ha jövök. De amiatt nem fogok jönni, hogy mások "szórakozását" hallgassam. A szórakozás csak addig tolerálandó, amíg nem zavar másokat.
Senki Alfonz2011-07-14 21:23:56
Gdp-nél kevés békésebb embert ismerek, csak sikerült őt is kiakasztani egy kicsit. És nem hinném, hogy ez dicsőség lenne.
Lord Davenmor2011-07-13 19:18:49
Én nosztalgiával gondolok azokra az időkre, amikor még nem volt chat a larkin. L1-en a nagy szájkaratés időszakban is játszottam, és nagyon utáltam a chatet olvasni, ezért nem túl sűrűn írtam a falra. Már két hónapja nem játszom aktívan, még legalább egy hónapig nem is fogok visszatérni, és szomorúan konstatáltam, hogy távollétem alatt (nem miatt!:D) züllésnek indult a chat. Remélem nagyon, hogy visszatérésemkor, amit nagyon várok már, ugyanabba a nagyon jó, családias, befogadó hangulatba érek vissza, mint amibe belecsöppentem tavaly nyáron.
Lestat2011-07-13 16:32:09
Detto. Max poénból. De azok tudták. Csak a froclicsendőrök nem...
Tapionka2011-07-13 16:27:19
midnenki tudja, hogy egy kegyetlen nagy tapló vagyok, aki mindenkit baszogat, de jól érzem magam. Sosem baszogattam azokat, akik nem szolgáltak rá, ennyi. akinek nemtetszik..: D
Lestat2011-07-13 16:06:48
Minden drumnak másik gatdája van. Ez abból a poénból jött, hogy régen mindenki Kai volt, most meg mindenki drum, ennyi.
TrójaiFaló2011-07-13 15:01:09
Hát, úgy érzem nem tekinthetek magamra se régi L1esként se régi L2esként sem... !

De Én örülök nagyon, hogy mikor elkezdtem játszani Lestatot megtaláltam magamnak :D Ugyanis Egy szövegrészben magamra ismertem:

"Több klánbeli játékossal ismerkedtem meg úgy, hogy ő bekérdezett valami baromságot, én visszaszóltam neki egy kedveset, mire átváltott normálisba, és összehaverkodtunk. "

Remélem ezt nem csak én érzem így :) De ami igaz az igaz, hogy ha valaki normálisan kérdez az normális választ kap! Bár én a magam hülyeségeivel Lestat faggatom MSNen mert nem akarok baromságokat kérdezni a cseten! :D

Nem sok tapasztalatom,véleményem lehet/van a múltról, de én remélem, hogy a mostani dolgok rendbe jönnek, nem élek túlzott Larki cset életet deeee van pár dolog amit nem értek és nagyon idegesít... Pl.: Mi ez a 8 millió Drum? és most akkor skriofén vagy több gazdája/juk van ???

Hát ennyit tudok hozzászólni!

Lestat2011-07-13 14:48:57
L1-en és L2-n is a régi szép idők játékosa voltam, túléltem két zombiáradatot, több éves fórumkaratékat, mindekét szerveren nagy múltú és híres klán oszlopos tagja vagyok.

Aki régen játszott, egy birkatürelmű, segítőkész játékosnak ismert. Igen, a stílusom tüskés, vagy ha ti úgy látjátok, lekezelő, de régen a kezdő azonnal vette a lapot, ha helyre tettem. Több klánbeli játékossal ismerkedtem meg úgy, hogy ő bekérdezett valami baromságot, én visszaszóltam neki egy kedveset, mire átváltott normálisba, és összehaverkodtunk. A régi szép időkben mindenki beszélt mindenkivel, és akkor is volt pár periférián szórakozó egyén, akiket vagy helyre tettünk, vagy moderátori segítségel távolítottunk el a játékból. Igen, akkor is voltak bunkók, nagyképű L1-esek, froclik és zombik is. Hogy csak pár nevet említsek, Geeman, Fizika, Mr. Vélemény, Pedobear, Moneyed, Démon, B.S.... L2-n mostanában több a zombi mint a játékos. Nem tudom honnan kerültek ide, de baromi idegesítőek. Ahogy drum is mondta, olyan ostobaságokkal terhelik le a csetet, amit két kattintás lenne megoldani... 10 percenként. Az én türelmem is elfogyott. Az, hogy a szoksásos stílusomban válaszolgatok az idiótábbnál idiótább kérdésekre, mire ők vannak felháborodva, vagy rohannak óvóbácsihoz, az nonszensz. Többször látom magam viszont a modizónában, mint L1-en 8 év alatt, pedig ott sem voltam közkedvelt. Az, hogy eddig összesen kétszer voltam némítva, az a moderátor-admincsapat józan gondolkodásának, és szövegértelmezésének köszönhető, és nem annak, hogy jóban vagyok velük. Mellesleg engem is, mint minden, normális, önkritikával rendelkező játékost nem érdekli, hogy ha (igazságosan!!) lecsíkozzák.

Én is szoktam froclizni és zombulni is. Jó néha hülyéskedni, és ha a társaság veszi a lapot, akkor nem sértődés meg feljelentősdi van belőle, hanem röhögés, és sztorizgatás a találkozókon. Azonban én is, mint minden gondolkodó ember tartottam egy határt, és fölöslegesen nem bosszantottam a többieket. Csak néha, akiket tényleg utáltam...

Sosem voltam jóban se drummal, se Kai-jal, se PH-val, meg úgy az egész társaságukkal. Kifejezetten utáltam őket, és rendszeresen összeakadtam velük, ha nem is olyan mértékben, mint Andy vagy Lackó. Idegesítő fórumhuszárok voltak, akiknek járt a szája, de építő hozzászólásuk egy szál se volt. Most, kicsivel idősebb fejjel már másképp látok pár dolgot. Utólag visszagondolva végig igazuk volt mindenben, és ezt akkor is beláthattuk volna, ha nem úgy adják elő, ahogy. Igen, negatívan, és B.S.-t idézve Mr. Nemérdekelként beszéltek, de idővel minden jóslatuk bevált, ha korábban hallgattunk volna rájuk, nem jutunk ide. Most, hogy megint it vannak, és nem kapásból kötözködéssel kezdjük a társalgást, egy ember kivételével egész normális társaságnak tartom őket. Igen, szórakozni járnak ide, mint mindenki más. Mi a szórakozást a lvlupban, és karifejlesztésben látjuk, ők meg a humorizálásban, szarkazmusban. Ez van. Aki régen itt volt, és olvasta a csetet, szexről, perverziókról, politizálásról, IHB bulikról, drogozásról, verekedésekről, és rendőrségi balhékról olvashatott. Érdekes soem voltunk se feljelentve, se kiutálva. Ha volt valaki, akit zavart a téma, szólt, és váltottunk, vagy átmentünk zárt csetre.

Térjünk már észre végre...
Tündér2011-07-13 01:01:32
Egyetértek Zuzuval.

Pár héttel ezelőtt még úgy jött fel az ember, hogy barátokkal, ismerősökkel hülyéskedhet, vidám hangulatban. Nem azt mondom, hogy mindenki mindenkit szeret, vagy szeretett, de soha nem tapasztaltunk L2-n ennyi rosszindulatot és epésséget, mint az utóbbi időben.

És nem, nem azt mondom, hogy nem mondhatjuk ki a véleményünket, és aki nem ért egyet a közvéleménnyel az "takarodjon". De szerintem a minimális tiszteletet meg kellene adnunk a többieknek, főleg azoknak, akik szintén igyekeznek azt nekünk megadni.

Többünknek nem tetszik a fórumon és chaten eluralkodó zombizó-hangulat, csak nincs akkora szánk, hogy tegyünk ellene. Inkább nem olvassuk a chatet, vagy szélsőséges esetben nem játszunk, hogy ne idegesítsük fel magunkat az értelmetlen kötözködéseken.

Igen, ide mindenki szórakozni jár, (SalyTékat leszámítva persze :D). Hogy valakinek az értelmetlen és folyamatos provokáció az egyetlen szórakozási formája, ugyan szánalomra méltó, de nem biztos, hogy tolerálandó.

Ha a moderálás ennyire gyenge marad, ne számítsunk új játékosokra, mert egy kezdő sem szereti, ha ok nélkül belekötnek, méghozzá büntetlenül, csak azért, mert nem hangzott el egy csúnya szó sem, midőn porig alázták.

A moderátorok létszámát sürgősen bővíteni kellene, és én azt mondom, nyugodtan lehetne jutalmazni valamivel a modikat, hogy hajlandóak legyenek vállalni a posztot. Jelenleg a chat gyakorlatilag ellenőrizetlen, pedig sokszor igény lenne az azonnali közbelépésre.

Én azt gondolom, hogy következetes és erőskezű moderálásra lenne szükség, a lehető leghamarabb.

U.I.: Engem nem érdekel, hogy most ilyen meg olyan nyálképű zombi spicli nem tudom minek fognak titulálni. Sokaktól hallottam már, hogy nem mi vagyunk az egyetlenek, akiknek elrontják a szórakozását, és a kedvét az ilyen megnyilvánulások. Innentől kezdve lehet mérlegelni.
bjuti22011-07-13 00:58:16
Sziasztok!

Nagyon örülök ennek a topicnak,annál is inkább,mert én elég régi játékos vagyok,de larki1-en nem szerettem a chatet,itt viszont kellemes már-már családias hangulat volt,ezt szerettem:)
Mostanában azonban,mióta az un "régi" larkisok megszállták az itteni chatet is,nem negyon szeretek beleszólni a "beszélgetésbe",épp a Zuzu által leírtak miatt!

". Nem az volt divat, hogy valaki, ha nem tudja mi az a építőkő, vagy ha az a neve, hogy majomásó, akkor rászállunk mint egy éhes hiénafalka, hogy szerencsétlent szétcincálva boldogan hátradőlve azt mondhassuk: YESS, megint kinyírtunk egy leendő Larkist.

Ahogy ez is,minden szó igaz,amit leírt.

Hát ezért lesz jó,hogy lesz egy hely,ahova írhatunk,és reméljük,ide nem jönnek utánnunk a fórumromboló "régi larkisok"! (természetesen tisztelet a kivételnek!)


Senki Alfonz2011-07-13 00:41:44
Amikor mi, L2-esek elkezdtük ezt a játékot, sokan nem ismertük, nem tudtuk, hogy milyen feszültségek munkálnak a régi játékban. Csak simán nekiláttunk, klánokat alapítottunk, amikre büszkék is vagyunk. Nem, nyilván nincs 8 éves tapasztalatunk, bár tagjaink, vezéreink olykor igazán régóta művelik a Larkinort. Az L2 indulásától kezdve, bár nyilván voltak köztünk ellentétek, hatalmas viták, ezeket a vitáinkat spontán zombizás és a másik agysejtjeinek számának firtatása nélkül tudtuk rendezni. De ami szerintem a legfontosabb, hogy soha nem csináltuk azt, hogy leszóltuk az idetévedőket, amiatt, mert ők épp amatőrök, hülyeséget kérdeznek, vagy csak egyszerűen buták. Próbáltunk mindenkivel tisztelettel bánni (természetesen addig, amíg ez a dolog kölcsönös volt), kisegíteni őket. Nem az volt divat, hogy valaki, ha nem tudja mi az a építőkő, vagy ha az a neve, hogy majomásó, akkor rászállunk mint egy éhes hiénafalka, hogy szerencsétlent szétcincálva boldogan hátradőlve azt mondhassuk: YESS, megint kinyírtunk egy leendő Larkist.
Amiatt tettem ilyen magasra a szintet, hogy ne lehessen froclikkal szétszedni ezt a topikot. Attól még, hogy valaki ügyesen forgatja a szavakat, nem lesz elismert tagja a közösségnek, csak hangos tagja, aki az arroganciájával elnémítja a többi, alapvetően mindenki más által elismert Larkist.
Én most inkább a halkabb játékosok szavát hallgatnám meg...
Összes hozzászólás: 30
Oldalak: 1